Вход
Регистрирай се в Dnevno.bg, за да запазваш и споделяш любимите си неща!
Четиво:  Какъв си според пръстовия си отпечатък - определи за 5 секунди!

С папиларните изображения на пръстите на ръцете се занимава науката дерматоглифтика. Според нея отпечатъка на пръстите е пряко свързан със същността на човека и разкрива някои черти от характера му.

 

Има три главни вида пръстови отпечатъци, които разкриват индивидуалността ни. Те са: - Дъга, - Примка и - Спирала. Разгледайте показалеца на дясната си ръка и лесно ще определите своя тип:

 

 

1. Отпечатък ДЪГА

 

Това са уверени и енергични личности, което личи и във всеки техен жест, мимика и движение. Но понякога увереността стига до своята противоположност - прекалена самоувереност и инат. Те рядко си признават, че са сгрешили и отстояват своето мнение до последно. Това са хора, които обичат да правят планове и да ги следват. Не обичат промените и адаптацията им е трудна. Тук спадат хора с характер тип холерик. Те са невъздържани, силно активни, избухливи и нетърпеливи. Изключително концентрирани са в преследване на някаква цел, която отнема цялото им внимание.

 

 

2. Отпечатък ПРИМКА

 

Тези пръстови отпечатъци са характерни за европейците. Те са хармонични и спокойни по натура, сприятеляват се бързо и лесно и на тях може да се има доверие. Обикновено са отговорни и социални личности, но трудно поемат рискове. Емоционално предсказуеми са. Освен това, такива отпечатъци имат енергични и активни хора, които умеят да се контролират и се концентрират добре. Това са хора, които обичат промяната и могат да сменят работата или партньора си много пъти.

 

 

3. Отпечатък СПИРАЛА


Това са хора, които избухват бърсо, но лесно им минава. Имат много таланти и обичат да се захващат с много дейности едновременно. Дразнят се лесно и са много непредсказуеми. Обичат усамотението и често прикриват чувствата и емоциите си. Този тип хора са с характер флегматик. Те са бавни и спокойни, не бързат за никъде. Трудно се съсредоточават, избягват да общуват и са уравновесени хора със стабилни навици.Търпеливи и издръжливи са и запазват самообладание в напрегнати ситуации.


 

Публикувано в: Хороскопи и мистика
positiven.com
11914